Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Candidatura lui Răzvan Constantinescu la Prezidențiale Respinsă

Candidatura lui Răzvan Constantinescu la Prezidențiale Respinsă

Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura medicului ieșean Răzvan Constantinescu. Acesta dorea să participe la alegerile prezidențiale. Candidatura a fost depusă ca reprezentant al Partidului Patrioții Poporului Român (PPR). Motivul invocat de BEC a fost insuficiența semnăturilor de susținere.

Legea cere un număr minim de semnături pentru validarea candidaturii. Răzvan Constantinescu a fost însoțit de doar 109.141 semnături, conform BEC. Candidatul contestă decizia BEC, susținând că a depus 229.000 de semnături. Aproximativ 120.000 dintre acestea au fost invalidate de BEC.

Citește și: Zi Liberă pentru Elevii și Profesorii din Iași pe 14 Octombrie

În luna septembrie, Partidul PPR a anunțat că va participa singur la alegerile parlamentare. De asemenea, PPR va participa și la alegerile prezidențiale. Partidul subliniază că nu practică un „suveranism de conveniență”. Se dorește a fi o mișcare care să trezească conștiința poporului român.

Conducerea PPR consideră că aceste alegeri nu reprezintă doar o opțiune politică. Partidul afirmă că ele constituie o „ultimă bătălie” pentru continuitatea națiunii. Răzvan Constantinescu este un medic cunoscut în Iași. El a fost implicat în numeroase inițiative sociale și politice. Această respingere a candidaturii sale stârnește controverse în rândul susținătorilor săi.

BEC rămâne ferm în decizia sa de a respinge candidatura. Răzvan Constantinescu va continua să conteste această decizie. Partidul PPR își va concentra eforturile pe mobilizarea alegătorilor pentru viitoarele alegeri.

Este o perioadă tumultoasă pentru scena politică din România. Toți ochii sunt acum pe următoarele alegeri. Se așteaptă cu interes evoluțiile politice din țară.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...