Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Șoșoacă se consideră martirizată de către CCR

Șoșoacă se consideră martirizată de către CCR. Diana Şoşoacă a exprimat luni seară critici vehemente la adresa Curții Constituționale, în urma respingerii candidaturii sale la președinția României. Ea i-a numit pe judecători „trădători”, „staliniști și naziști”, acuzații pe care le-a fundamentat prin afirmații că motivarea hotărârii este „penibilă” și că a transformat-o în „erou național martir”. Şoșoacă a declarat că se va adresa instanțelor judecătorești împotriva membrilor CCR, acuzându-i de încălcarea Constituției și a principiului separării puterilor în stat.

Citește și: Candidatura lui Răzvan Constantinescu la Prezidențiale Respinsă

Pe rețelele sociale, aceasta a solicitat demisia judecătorilor, afirmând că decizia lor a fost marcată de ignoranță și subiectivitate. Ea a susținut că CCR a emis judecăți de valoare asupra comportamentului ei. Toate acestea fără a-i permite să se apere și fără dovezi concrete.

Mai mult, Şoşoacă a expus o serie de critici la adresa altor politicieni. Acuzându-i de diverse abateri. Și totodată a reiterat că acțiunile judecătorilor CCR au avut un impact negativ asupra dreptului ei la opinie. Și de asemenena a libertății de exprimare. Aceasta a promis că va urmări cazul în toate instanțele, interne și internaționale, menționând că drepturile sale au fost încălcate și că va solicita despăgubiri.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...