Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Israelul lansează o nouă ofensivă în Liban

Israelul lansează o nouă ofensivă în Liban. Israelul a deschis un nou front de conflict în sud-vestul Libanului, anunțând trimiterea de trupe pentru operațiuni militare. Armata israeliană (IDF) a confirmat că o divizie de rezervă a fost desfășurată în această regiune pentru a efectua misiuni de recunoaștere și pentru a ataca infrastructura teroristă din zonă. Acțiunile se concentrează pe combaterea grupării Hezbollah, potrivit surselor oficiale citate de Sky News.

Potrivit unui comunicat al IDF, Divizia 146 este prima divizie de rezervă care operează în sudul Libanului. Operațiunile sale sunt „limitate, localizate și direcționate” împotriva unor ținte teroriste specifice și infrastructurii grupării Hezbollah. Militarii israelieni au fost instruiți să descopere și să distrugă pozițiile și resursele acestei organizații.

Citește și: ANM anunță o încălzire a vremii în România pentru următoarele două săptămâni

De asemenea, armata israeliană a emis avertismente către rezidenții din zona de coastă sudică a râului Awali, recomandându-le să evite plajele din apropiere. Pescarii au fost avertizați să nu se apropie de o zonă interzisă.

În același timp, Israelul a închis accesul în mai multe orașe din nord-vestul țării, după o evaluare a securității. Localitățile Shlomi, Rosh Hanikra, Hanita, Arab al-Aramshe și Adamit au fost declarate zone militare închise, situate de-a lungul graniței cu Libanul.

Această escaladare vine pe fondul tensiunilor tot mai mari din regiune, în contextul confruntărilor continue între Israel și Hezbollah. Operațiunile militare israeliene par să marcheze o intensificare a conflictului din Liban, cu implicații majore pentru securitatea regională.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

Încep Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din...

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...