Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Consiliul Județean alocă noi fonduri pentru UAT-urile afectate de inundații

Consiliul Județean alocă noi fonduri pentru UAT-urile afectate de inundații. Consiliul Județean Vaslui a aprobat recent rectificarea bugetului local, cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți. În cadrul ședinței, consilierii opoziției au cerut alocarea de fonduri pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile recente. Deși conducerea CJ a promis că la următoarea ședință vor fi alocate resurse pentru comunitățile afectate, opoziția și-a exprimat nemulțumirea. Considerând astfel, că aceste promisiuni sunt insuficiente.

Citește și Peste 9 milioane de lei au fost investiți în dezvoltarea și modernizarea comunităților din județ prin intermediul Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială

Consilierii din opoziție au subliniat necesitatea sprijinului imediat pentru comunele afectate de inundații. În replică, reprezentanții CJ au explicat că s-au făcut eforturi pentru a ajuta comunitățile lovite de inundații și că, pentru a preveni astfel de situații în viitor, se va elabora un plan de hazard. Totodată, conducerea CJ a anunțat că, la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii noiembrie, va avea loc o rectificare a bugetului național. Moment în care unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) vor primi fonduri suplimentare.

Cu toate acestea, opoziția a criticat lipsa de acțiune imediată. Afirmând că ajutorul financiar este necesar acum, nu la finalul anului. Aceștia au exprimat nemulțumirea față de promisiunile făcute de conducerea CJ, acuzând că astfel de angajamente nu se concretizează.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....