Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Acord extins pentru controlul coordonat la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – Leuşeni

Acord extins pentru controlul coordonat la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – Leuşeni. Guvernul României a decis să prelungească valabilitatea acordului cu Republica Moldova pentru controlul coordonat la Punctul de Trecere a Frontierei Albița – Leușeni. Acest acord va fi valabil pentru o nouă perioadă de șase luni, începând cu 15 octombrie 2024 și până pe 15 aprilie 2025.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, într-o conferință de presă. El a subliniat importanța acestei măsuri pentru asigurarea unei procesări rapide a fluxurilor de persoane și vehicule.

Vezi și: Importul de ouă și carne de pasăre din Ucraina va necesita licență de import.

Perioada inițială de aplicare a acordului a fost 15 aprilie 2023 – 15 octombrie 2023. Aceasta a fost prelungită de două ori, fiecare dată pentru câte șase luni, în urma evaluărilor comune. Aceste evaluări au arătat o îmbunătățire a traficului, cu o scădere semnificativă a timpului de așteptare pentru persoanele care traversează frontiera.

Mihai Constantin a menționat că realizarea controlului coordonat la Albița reprezintă un model de bune practici. Acesta urmează să fie replicat și la Punctul de Trecere a Frontierei Galați – Giurgiulești. Prelungirea acestui acord este un pas important pentru eficientizarea traficului transfrontalier și pentru întărirea relațiilor bilaterale între cele două țări.

Astfel, Guvernul României continuă să se angajeze în îmbunătățirea colaborării cu Republica Moldova, având în vedere beneficiile mutuale aduse de această inițiativă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

Încep Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din...

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...