Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Angajatorii pot achiziționa tichete casnice pentru angajați prin AJOFM

Angajatorii pot achiziționa tichete casnice pentru angajați prin AJOFM. Angajatorii din județul Neamț au oportunitatea de a achiziționa tichete casnice pentru angajați prin platforma AJOFM. Aceste tichete pot fi oferite angajaților ca bonusuri. Prestatorii casnici care beneficiază de aceste tichete sunt incluși în sistemul de asigurări sociale și de sănătate.

AJOFM Neamț a lansat recent un nou contract-cadru pentru achiziționarea tichetelor de activități casnice. Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 950 pe 23 septembrie 2024.

Tichetele pot fi achiziționate prin platforma ANOFM și pot fi acordate angajaților sub formă de bonusuri. Angajatorii interesați pot accesa secțiunea dedicată de pe site-ul AJOFM pentru a se înscrie și a cumpăra tichetele necesare.

Vezi și: Piațetă pietonală pe locul fostei clădiri a Primăriei.

Pentru a obține tichetele, angajatorii trebuie să încheie un contract cu agenția pentru ocuparea forței de muncă din zona în care își au sediul. În cazul achiziționării a cel puțin 600 de tichete într-un an pentru un angajat, angajatorii pot solicita, gratuit, un număr suplimentar de 50 de tichete în anul următor.

Valoarea unui tichet este de 15 lei, sumă ce poate fi actualizată anual. Acordarea acestor tichete depinde de bugetul fiecărui angajator alocat pentru această activitate.

Angajații care primesc tichete casnice datorează doar impozit și sunt scutiți de contribuțiile sociale. De asemenea, prestatorii casnici vor fi asigurați în sistemul de asigurări sociale și de sănătate, preschimbând lunar minimum 85 de tichete.

Persoanele care pot deveni prestatori casnici trebuie să aibă cel puțin 16 ani și pot fi șomeri, pensionari, elevi, studenți sau angajați. AJOFM Neamț va gestiona procesul de preschimbare a tichetelor în numerar, reținând impozitele și contribuțiile pentru prestatorii casnici.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...