Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

USV Iași invită toți iubitorii activităților ecvestre să exploreze Baza hipică, care își deschide porțile

USV Iași invită toți iubitorii activităților ecvestre să exploreze Baza hipică, care își deschide porțile.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași deschide cea mai avansată Bază hipică din mediul universitar românesc pentru toți pasionații de activități ecvestre.

Cursurile de echitație vor fi disponibile la Baza hipică din campusul din Dealul Copoului, unde participanții vor avea acces la lecții adaptate pentru diferite nivele de experiență, plimbări de acomodare, exerciții pentru îmbunătățirea echilibrului și coordonării, precum și diverse activități precum călărie, trap și plimbări cu ponei și trăsura.

USV Iași a obținut toate aprobările necesare pentru traseul Rond USV – Fundație – Piața Unirii – Pietonal și retur, oferind astfel o gamă completă de activități hipice pentru toți doritorii.Centrul hipic combină pasiunea pentru echitație cu standarde ridicate de calitate, oferind un mediu ideal pentru antrenamente, competiții și consolidarea legăturii speciale dintre om și cal. Cu șapte cai de sport bine pregătiți pentru lecții de echitație, baza include zece boxe, un manej acoperit, două în aer liber și o zonă specială pentru îngrijirea cailor.

Studenții de la USV Iași au o oportunitate unică de a-și îmbunătăți abilitățile ecvestre sub îndrumarea unor instrucțori profesioniști.

„Practica sporturilor hipice oferă o experiență unică, plină de eleganță, născută din bucuria interacțiunii dintre om și cal. Totuși, acest sport necesită respectarea unor reguli stricte, esențiale pentru desfășurarea activităților în condiții de siguranță, asigurând astfel plăcerea și confortul psihic al participanților”, a declarat prof. univ. dr. Gerard JITĂREANU, Rectorul USV Iași.

Citește și Iași devine centrul internațional al chirurgiei cardiovasculare și toracice

Regulamentul de ordine interioară a Bazei hipice cuprinde un set de reguli foarte importante ce trebuie luate la cunoștință de către persoanele care doresc să participe la plimbările călare (cu sau fără însoțitor), la cursurile de echitație organizate în cadrul Bazei Hipice a USV Iași, cât și de persoanele care doar vizitează zona.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...