Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Grădina Botanică organizează o nouă ediție a expoziției de ciuperci comestibile şi toxice

Grădina Botanică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va găzdui o nouă ediție a expoziției dedicate ciupercilor comestibile și toxice. Evenimentul va avea loc în weekendul 12-13 octombrie 2024, între orele 09:00 și 18:00. Organizat în colaborare cu Laboratorul de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie și Subcomisia de Ocrotire a Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române – Filiala Iași, expoziția aduce în atenția publicului o varietate de specii de ciuperci.

Ciupercile prezentate provin din diverse locații, inclusiv secțiile Grădinii Botanice, pădurile din jurul municipiului Iași și zone montane din județele Neamț și Suceava. Expoziția include specii comestibile, toxice, cunoscute sau mai puțin cunoscute, remarcabile prin forme, dimensiuni și culori.

Citește și Botoșani. Garda de Mediu a aplicat o amendă Primăriei din Ripiceni

Pe lângă expunerea speciilor, vizitatorii vor putea afla detalii despre importanța alimentară, farmaceutică și ecologică a ciupercilor în ecosisteme. Fiecare specie va fi însoțită de diagrame care evidențiază caracteristicile principale. Ajutând astfel, la evitarea confuziilor între ciupercile comestibile și cele toxice. Un punct de atracție va fi specia Amanita phalloides, cunoscută drept „buretele viperei”, cea mai toxică ciupercă din România, responsabilă pentru cazuri letale în cazul consumului accidental.

Expoziția va fi deschisă în compartimentul de la intrarea în serele noi din Grădina Botanică. Prețul biletului de intrare este de 15 lei. Iar pentru studenți, pensionari și grupuri organizate, tariful este redus la 10 lei. Elevii vor beneficia de un preț special de 5 lei. Aceasta este o oportunitate deosebită pentru publicul larg de a explora fascinanta lume a ciupercilor și de a învăța despre diferențele între speciile comestibile și toxice.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...