Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Centru de Tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție

Un nou Centru de Tranzit pentru tineri a fost inaugurat pe 10 octombrie 2024 la Iași. Acesta este al treilea centru de acest tip deschis de Fundația Hope and Homes for Children România. Centrul oferă sprijin tinerilor care părăsesc sistemul de protecție la împlinirea vârstei de 18 ani. Ajutându-i să facă tranziția către o viață independentă.

Situat în fosta clădire a Centrului de Plasament Ion Holban, centrul dispune de 12 garsoniere complet mobilate și utilate. Fiecare garsonieră are o suprafață de 34 m² și asigură cazare tinerilor pentru o perioadă de 6 până la 24 de luni. Pe lângă cazare, tinerii vor beneficia de asistență socială, consiliere psihologică și sprijin medical.

„Acest centru vine nu doar cu o soluție la problema locuirii, ci și cu resurse esențiale pentru o tranziție lină către independență.”, a declarat Ștefan Dărăbuș, Director Național Hopeand Homes for Children.

Citește și: Grădina Botanică organizează o nouă ediție a expoziției de ciuperci comestibile şi toxice

Centrul include și o cameră de activități de 60 m², unde vor avea loc sesiuni de consiliere și ateliere de educație profesională. Tinerii vor învăța abilități de viață independentă, cum ar fi gătitul, gestionarea bugetului personal și întreținerea locuinței.

Florin Ion, Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, a subliniat că acest centru reprezintă o oportunitate importantă pentru tinerii care ies din sistemul de protecție: „Le oferim sprijinul necesar pentru a deveni adulți independenți și integrați social.”

Investiția în Centrul de Tranzit din Iași se ridică la 400.000 de euro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...