Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Procurorii DNA au identificat 57 de acte de mită în cazul lui Nelu Tătaru

Procurorii DNA au identificat 57 de acte de mită în cazul lui Nelu Tătaru. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este acuzat de DNA Iași de 57 de acte de luare de mită în formă continuată. Între 3 aprilie 2024 și 12 iulie 2024, Tătaru ar fi primit mită în calitate de medic specialist. Activitatea sa a avut loc la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși.

Conform rechizitoriului, sumele primite cu titlu de mită variază între 100 și 500 de lei. De asemenea, Tătaru ar fi acceptat bunuri alimentare de la 45 de persoane, inclusiv pacienți și aparținători.

Aceste acțiuni ar fi avut loc în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu. În special, mită a fost solicitată pentru intervenții chirurgicale, consultații medicale și eliberarea de rețete.

Citește și: Comisia Europeană a aprobat un pachet de sprijin de 1,8 miliarde de euro pentru Republica Moldova

DNA Iași continuă să investigheze și alte persoane în acest caz. Alte 27 de persoane au fost identificate ca suspecți pentru dare de mită.

Acuzațiile aduse lui Tătaru vin într-un moment în care sistemul medical românesc se confruntă cu probleme de integritate.

Procurorii subliniază importanța combaterii corupției în sistemul de sănătate. Aceștia își propun să restabilească încrederea în instituțiile medicale.

Cazul a generat reacții diverse în rândul opiniei publice și al specialiștilor din domeniu. Oamenii cer măsuri ferme împotriva corupției pentru a îmbunătăți serviciile medicale.

DNA a anunțat că va continua să monitorizeze situația și să desfășoare investigații. Autoritățile speră că astfel de cazuri vor fi prevenite în viitor.

Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de COVID-19. Cazul său este deosebit de sensibil, având în vedere responsabilitățile sale anterioare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...

octombrie 23, 2024

Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional,...

octombrie 23, 2024

Un deputat nu mai vrea Poliție Locală....