Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Doi angajați de la CNCIF Iași au fost reținuți de procurori

Doi angajați de la CNCIF Iași au fost reținuți de procurori. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au propus, ieri, arestarea preventivă a doi angajați ai CNCIF Iași. Cei doi sunt reținuți în cadrul unor cercetări pentru infracțiuni de dare și luare de mită.

Suspecții sunt implicați într-un caz de corupție legat de absolvirea unui curs pentru funcția de șef de tren. Potrivit unui comunicat oficial, în perioada 24-25 septembrie 2024, un conductor de tren, cursant al acestui curs, a oferit unui instructor regional suma de 6.400 de lei. Această sumă a fost strânsă de la 16 candidați, fiecare contribuind cu câte 400 de lei.

Citește și: Centru de Tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție

Banii erau destinați influențării evaluării competențelor profesionale ale cursanților în timpul examenului de absolvire și autorizare. Conform cercetărilor, mita a fost dată în dimineața zilei de 24 septembrie, în jurul orei 09:00, în incinta CNCIF Iași.

Instructorul ar fi avut rolul de a ajuta candidații să treacă examenul. Acesta ar fi furnizat răspunsurile corecte la testul grilă sau ar fi efectuat evaluări superficiale la proba orală. De asemenea, existau indicii că acesta ar fi putut să nu susțină deloc probele orale și practice.

În comunicatul oficial, autoritățile subliniază că propunerea de arestare preventivă nu afectează prezumția de nevinovăție. Toți suspecții au dreptul la un proces echitabil, iar cercetările continuă pentru a clarifica situația. Rămâne de văzut care vor fi următorii pași în acest caz de corupție din sistemul feroviar.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...