Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Alocațiile de stat pentru copii vor crește cu 10,4% în 2025

Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 10,4% începând cu 1 ianuarie 2025. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Conform comunicatului postat pe Facebook, alocațiile pentru copii sub doi ani sau cu dizabilități vor crește de la 719 lei la 794 lei. De asemenea, pentru copiii care au peste doi ani, alocațiile vor fi majorate de la 292 lei la 323 lei.

3,6 milioane de copii și tineri din învățământul liceal și profesional vor beneficia de alocații majorate. Fondurile necesare pentru aceste majorări vor proveni din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Plățile vor fi gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială.

Citește și: Procurorii DNA au identificat 57 de acte de mită în cazul lui Nelu Tătaru

Este important de menționat că alocațiile de stat pentru copii au crescut și în ianuarie 2024, cu 13,8%. Aceasta este o măsură care vine în sprijinul familiilor și copiilor din România. Alocațiile ajută la acoperirea unor cheltuieli esențiale pentru creșterea și educația copiilor.

Conform datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, în luna august 2024 erau înregistrați 3.478.329 de beneficiari de alocații de stat pentru copii. Cei mai mulți beneficiari se află în București, cu 358.943 de persoane. De asemenea, județele Iași, Suceava, Constanța, Bacău și Cluj au avut, fiecare, sute de mii de beneficiari.

Aceste majorări de alocații sunt un pas important în sprijinul familiilor, mai ales în contextul economic actual.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...

octombrie 23, 2024

Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional,...

octombrie 23, 2024

Un deputat nu mai vrea Poliție Locală....