Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Un nou complex de vânătoare cu cerbi și mistreți care vor popula țarcul de la Pătrăuți

Un nou complex de vânătoare cu cerbi și mistreți care vor popula țarcul de la Pătrăuți. Unul dintre cele mai mari țarcuri de vânătoare din România este în curs de amenajare în județul Suceava. Acesta se află în extravilanul localităților Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. Complexul de vânătoare se întinde pe o suprafață de peste 700 de hectare. Odată finalizat, acesta va depăși cu mult țarcul din Marginea, amenajat tot de Direcția Silvică Suceava.

Lucrările de amenajare sunt deja în plină desfășurare. În pădurea de la Pătrăuți, se montează o „perdea” de stâlpi de lemn. Aceștia au fost pregătiți prin arderea capetelor pentru a le crește rezistența. Restul trunchiului va fi tratat cu materiale speciale pentru protecție. Pe acești stâlpi va fi montată o plasă de gard cu înălțimea de 2,5 metri. De asemenea, se vor instala fire speciale pentru a circula curent electric.

Citește și: 14 candidați la alegerile prezidențiale

Împrejmuirea complexului se extinde pe aproape 21.000 de metri. Acest complex are ca scop creșterea intensivă a cerbului comun, cerbului lopătar și mistrețului. Gestionarea acestor populații a fost prioritară atât în Europa de Vest, cât și în România. Trofeele valoroase din trecut, expuse la Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada, atestă succesul fondului de vânătoare Pătrăuți.

În ritmul actual de lucru, împrejmuirea ar putea fi finalizată în noiembrie. Complexul va avea și un rol educativ. Vizitatorii vor putea învăța despre biodiversitate și conservarea pădurilor.

Cerbii și mistreții din complex vor beneficia de condiții optime de trai. Se vor asigura liniște, hrană și adăpost. În câțiva ani, sute de cerbi și mistreți vor popula acest țarc, la mică distanță de municipiul Suceava.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...

octombrie 23, 2024

Statul român învins de nu pacient. Un...