Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Unul dintre cei mai cunoscuți cercetători în nanoștiință din lume va deveni Doctor Honoris Causa la TUIAȘI

Unul dintre cei mai cunoscuți cercetători în nanoștiință din lume va deveni Doctor Honoris Causa la TUIAȘI.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va oferi miercuri, 16 octombrie 2024, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Seeram Ramakrishna, specializat în inginerie mecanică, de la Universitatea Națională din Singapore (NUS), unul dintre cei mai reputați cercetători din lume.

Propunerea a fost făcută de către colectivul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, (IEEIA), iar profesorul Seeram Ramakrishna va participa ulterior, între 17 și 19 octombrie, la cea de-a 13-a ediţie a evenimentului științific „International Conference And Exhibition On Electrical And Power Engineering – EPEi 2024”.

În Laudatio se menționează faptul că profesorul coordonează grupul operativ pentru economia circulară cu membri din întreaga Universitate Națională din Singapore și diverse institute naționale de cercetare din cadrul Agenției pentru Știință, Tehnologie și Cercetare, ASTAR, din aceeași țară.

Citește și Spitalul Clinic de Recuperare Iași angajează infirmiere

Este consilier al Agenției Naționale de Mediu din Singapore pentru industria 5.0 și economia circulară, dar și membru al comitetului pentru tehnologie și inovare pentru viitorul producției al Forumului Economic Mondial.

Seeram Ramakrishna a obținut doctoratul de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, și a urmat The General Management Training la Universitatea Harvard, SUA. Este membru ales al Academiei Regale de Inginerie din Marea Britanie (FREng), al Academiei de Inginerie din Singapore, al Academiei Naționale de Inginerie din India și al Academiei ASEAN de Inginerie și Tehnologie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...

octombrie 23, 2024

Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional,...

octombrie 23, 2024

Un deputat nu mai vrea Poliție Locală....