Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste 15 ore timpul de așteptare la coadă la Mitropolie

Peste 15 ore timpul de așteptare la coadă la Mitropolie.

Moaștele Cuvioasei și ale Sfântului Pantelimon, aduse de la Muntele Athos, au fost vizitate de peste 148.000 de persoane înainte de sărbătoarea lor de pe 14 octombrie.

De la debutul pelerinajului de la Iași au fost intervenții medicale 355 (bradicardie, HTA, tahicardie, epistaxis cefalee, infecție urinară, nevralgie, cefalee, stare febrilă, etilism acut, iritații, inflamaţii membre, ulcer trafic, astm bronșic), din care 22 transportați la spital (stare lipotimică, HTA, etilism acut, fractură membru superior, criză comițială şi sindrom subocluziv, tăiere, sindrom dureros abdominal, epistaxis, vertij, crize de lumbago).

Citește și Poli Iași se întoarce din Republica Moldova cu o înfrângere și o victorie

Rândul pelerinilor care așteaptă să se închine la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și la cele ale Sfântului Pantelimon depășește 5 kilometri iar podul din cartierul Dimitrie Cantemir din municipiul Iași a fost închis circulației.

Pentru organizarea spectacolului organizat în încheierea Sărbătorilor Iașului, pe 18 octombrie 2024, de la ora 19.00, în Piața Palatului Culturii, se impun următoarele modificări și restricții de circulație:

– închiderea circulației auto în data de 17 octombrie 2024, în intervalul orar 7.00 – 23.00, în Piața Palatului Culturii, tronsonul cuprins între sectorul cu calea de rulare a tramvaiLOR și str. Anastasie Panu;
– închiderea circulației tramvaielor în data de 17 octombrie 2024, în intervalul orar 17.30 – 23.00, pe str. Anastasie Panu și str. Palat;
– în data de 18 octombrie 2024, în intervalul orar 13.00 – 24.00, se închide circulația în Piața Palatului Culturii, atât pe sectorul de drum prevăzut cu cale de rulare a tramvaielor și str. Anastasie Panu, cât și pe segmentul de drum prevăzut cu linie de tramvai cuprins între str. Palat și accesul către Hotel Moldova;
– în data de 18 octombrie 2024, în intervalul orar 18.00 – 23.00, se închide circulația pe str. Anastasie Panu, sectorul de drum cuprins între str. Sf. Lazăr (ANAF) și str. Palat, și pe str. Palat, sectorul de drum cuprins între str. Anastasie Panu și str. Sf. Lazăr (BCR).

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...