Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste 160.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Peste 160.000 de pelerini s-au închinat până acum la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Pantelimon, aduse de la Muntele Athos. Sfânta Parascheva este sărbătorită astăzi, 14 octombrie, iar mulțimi de credincioși continuă să vină la Iași pentru a participa la acest eveniment religios major.

Ieri, aproximativ 50.000 de pelerini așteptau să ajungă la racla cu moaștele, formând un rând de peste 5 kilometri. Începând de la debutul pelerinajului.

Evenimentul, care adună anual zeci de mii de credincioși, a impus și măsuri speciale de securitate și sănătate. Până acum, 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 13 au fost transportate la spital pentru tratamente suplimentare.

Citește și Va fi acordată o nouă tranșă din ajutorul alimentar pentru persoanele aflate în situații vulnerabile

Autoritățile locale au închis circulația pe Podul Dimitrie Cantemir din Iași pentru a facilita desfășurarea procesiunilor și accesul pelerinilor. În ciuda provocărilor legate de vreme și aglomerație, mulți dintre pelerini au mărturisit că așteptarea a fost un moment de bucurie și speranță.

Peste 30.000 de pelerini au participat la procesiunea „Calea Sfinților,” condusă de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Preasfințitul Teofan. Procesiunea a devenit un element esențial al sărbătorii din Iași, fiind acompaniată de peste 50 de preoți și diaconi.

Pelerinajul este susținut de aproximativ 1.000 de voluntari, inclusiv 300 de preoți care oferă sprijin spiritual și logistic. Ceai și hrană sunt distribuite la corturile special amenajate pentru credincioși, pentru a le face așteptarea mai ușoară.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...