Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Orban: „Cei care vin la Sfânta Parascheva doar în ani electorali pentru a obține voturi comit o greșeală gravă!”

Ludovic Orban, candidatul Forțelor de Dreapta la alegerile prezidențiale, a criticat, la Iași, adversarii săi din cursa electorală. El a reacționat după ce aceștia au anunțat că vor participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană. Toate acestea în contextul pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva. Orban a subliniat că simpla prezență la acest eveniment religios nu va aduce voturi.

„Orice candidat care vine la Sfânta Parascheva doar în an electoral pentru a culege voturi face o greșeală gravă,” a declarat Ludovic Orban. El a adăugat că, personal, participă la acest pelerinaj anual. Precum și la alte evenimente importante, cum ar fi celebrarea zilei de 24 ianuarie. Orban a precizat că prezența la pelerinaj ar trebui să fie sinceră, nu un gest electoral.

Citește și: Comisia juridică a Camerei Deputaților analizează ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru

„Aici nu se culeg voturi dacă vii cu alte scopuri. Nu cred că cineva care are păcate se consideră absolvit doar prin participarea la acest pelerinaj. E nevoie de căință și de renunțarea la păcate,” a continuat Orban.

Candidatul Forțelor de Dreapta a subliniat că cetățenii vor analiza atent campania electorală și vor vota în funcție de încrederea pe care o au în fiecare candidat. El a încurajat oamenii să acorde atenție promisiunilor și acțiunilor reale ale celor care candidează, nu doar aparițiilor publice în context religios.

Participarea la cel mai mare pelerinaj religios din România a devenit un subiect sensibil în contextul alegerilor prezidențiale, mulți considerând că unii politicieni încearcă să capitalizeze pe seama acestui eveniment spiritual.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...