Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Nicolae Ciucă a făcut o vizită la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Copii Iaşi

Nicolae Ciucă a făcut o vizită la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Copii Iaşi.

Nicolae Ciucă a făcut o vizită la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Copii Iaşi. El a spus că a vizitat Spitalul de Copii din Iaşi şi când era premier şi că demersul construirii unei noi clădiri pentru UPU este unul important, care răspunde aşteptărilor cetăţenilor din zona Moldovei.

Investiţia pentru noua clădire UPU din cadrul Spitalului de Copii din Iaşi se ridică la 38 de milioane de lei, din care şase milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. Unitatea Primiri Urgenţe va avea 35 de paturi, faţă de cinci, câte erau înainte de investiție.

Lipsă de personal pentru noul UPU

În timpul vizitei la spitalul ieşean, Nicolae Ciucă a aflat că nu există suficient personal, după ce Unitatea Primiri Urgenţe a fost extinsă. Noua clădire UPU va începe să funcţioneze peste câteva săptămâni, construcţia fiind terminată.

„Din ce am înţeles, este singura unitate de acest fel din Moldova. Faptul că reuşesc să dezvolte, nu doar să modernizeze UPU şi să îi dea dimensiunea şi capacitatea pentru tratramentul unui număr cât mai mare de copii este un lucru cât se poate de benefic.

Citește și C.T.P. Iași organizează concurs pentru ocuparea posturilor de impiegat auto (dispeceri capăt linie) și vânzători bilete

Există o colaborare şi cu Republica Moldova, iar cazurile de urgenţă de dincolo de Prut sunt trimise aici la Iaşi. Am înțeles că de aici până la București nu mai există alt spital care să asigure servicii medicale complete pentru copii și faptul că reușesc să dezvolte, nu doar să modernizeze și să-i dea dimensiunea și capacitatea necesară pentru a putea să se trateze un număr cât mai mare de copii este un lucru cât se poate de benefic pentru noi toți“, a declarat Nicolae Ciucă la Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...