Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Tutun de narghilea și țigări de contrabandă, descoperite la punctul de frontieră Albița

Tutun de narghilea și țigări de contrabandă, descoperite la punctul de frontieră Albița. Un bărbat cu cetățenie română și moldovenească a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Albița cu mai multe pachete de tutun de narghilea și țigări de contrabandă. Valoarea totală a produselor descoperite depășește 15.000 de lei, iar acesta încerca să le introducă ilegal în țară.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, bărbatul se afla la volanul autoturismului propriu când a fost reținut pentru verificări suplimentare. Mijlocul de transport a fost și el indisponibilizat.

„În baza profilului de risc, s-a efectuat un control amănunțit asupra vehiculului și persoanei. Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse și nedeclarate, în bagajele bărbatului, 117 pachete de tutun de narghilea. Fiecare pachet cântărea 0,25 grame”, precizează autoritățile.

Citește și: Proiect pentru prevenirea sarcinilor în rândul adolescentelor: „Fii copil, nu mamă!”

De asemenea, în urma controlului s-a descoperit o cantitate de țigări peste limita legală, având timbru de acciză din Republica Moldova. Toate produsele erau destinate sustragerii de la controlul vamal.

Autoritățile au luat măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite. Valoarea acestora a fost estimată la 15.690 de lei. În plus, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 15.000 de lei.

Autoturismul folosit pentru transportul bunurilor a fost indisponibilizat, urmând să fie eliberat doar după plata amenzii. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili dacă bărbatul a mai fost implicat în alte activități ilegale.

Acest caz subliniază vigilența autorităților de la punctele de trecere a frontierei și măsurile stricte pentru prevenirea contrabandei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!