Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Peste 100 de percheziții au avut loc la persoane și instituții, inclusiv la Spitalul din Rădăuți

Peste 100 de percheziții au avut loc la persoane și instituții, inclusiv la Spitalul din Rădăuți. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au efectuat, miercuri dimineața, percheziții în 108 locații din județ. Printre aceste locații se numără trei instituții publice, inclusiv Spitalul din Rădăuți. Acțiunile fac parte dintr-o anchetă ce vizează suspiciuni de corupție, desfășurată în perioada 2023-2024.

Perchezițiile au fost autorizate de instanța competentă. În total, procurorii au vizat trei instituții publice, două sedii de persoane juridice și 82 de domicilii ale unor persoane fizice. Aceste acțiuni sunt susținute de lucrători din Direcția Generală Anticorupție și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Citește și: Investiție de peste 5 milioane de euro într-o fabrică de peleți în parcul industrial Miroslava

Surse judiciare indică faptul că Spitalul din Rădăuți este subiectul principal al acestor percheziții. Se suspectează că, în ultimii ani, au avut loc angajări cu multe semne de întrebare în cadrul instituției. Autoritățile au declanșat aceste acțiuni pentru a clarifica suspiciunile de corupție și pentru a aduna dovezi relevante.

În cadrul perchezițiilor, procurorii vor căuta documente și probe care pot fi legate de infracțiunile investigate. De asemenea, se va analiza modul în care au fost efectuate angajările și dacă acestea respectă legislația în vigoare.

Reprezentanții DNA nu au oferit detalii suplimentare despre natura exactă a infracțiunilor. Această acțiune face parte dintr-un efort mai amplu de combatere a corupției în instituțiile publice din România. Autoritățile locale sunt în așteptarea unor clarificări privind situația de la Spitalul Rădăuți și impactul acestor percheziții asupra activității instituției.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...