Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Avertisment pentru companiile care montează cabluri fără autorizație

Avertisment pentru companiile care montează cabluri fără autorizație. Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a anunțat măsuri stricte pentru eliminarea cablurilor aeriene neautorizate. Acesta a subliniat eforturile depuse în ultimii doi ani pentru a muta cablurile în canalizări subterane. Viziteu avertizează operatorii economici că, dacă nu se conformează legislației, cablurile vor fi tăiate de autorități în termen de 21 de zile.

El a precizat că, dacă în termenul stabilit cablurile nu sunt eliminate, autoritățile locale vor interveni pentru a le tăia. „Cablurile care conectează birouri, camere de supraveghere, telefonie sau internet trebuie să fie îngropate. Stâlpii nu sunt proiectați pentru a susține aceste greutăți. De asemenea, trebuie să ne preocupăm de aspectul estetic al orașului”, a adăugat Viziteu.

Citește și: Video: Accident grav, cu șapte victime, în zona CUG

Avertisment pentru companiile care montează cabluri fără autorizație

Firmele care doresc să monteze cabluri sunt obligate să solicite acordul Primăriei, la compartimentul Rețele. „Ne confruntăm adesea cu situații în care nu știm cine este responsabil pentru aceste cabluri. Ele nu sunt etichetate, iar proprietarii nu respectă legislația. Dacă în zonă există canalizație, societățile trebuie să ceară un acord de acces”, a explicat primarul.

Viziteu a subliniat că debandada din spațiul public trebuie să înceteze. Autoritățile locale sunt determinate să mențină ordine și să asigure un oraș curat și organizat.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...