Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Proiectele de infrastructură Podul Iloaiei și Cicoarei – Uricani, readuse în discuție

Proiectele de infrastructură Podul Iloaiei și Cicoarei – Uricani, readuse în discuție. Două proiecte esențiale pentru decongestionarea traficului din județul Iași au fost readuse în atenție: centura ocolitoare de la Podul Iloaiei și centura ușoară Cicoarei – Uricani. Aceste inițiative sunt vitale pentru reducerea aglomerației rutiere înspre și dinspre municipiul Iași. Proiectele sunt în prezent gestionate de Ministerul Transporturilor. Dar Consiliul Județean Iași a anunțat că așteaptă să le preia pentru a putea începe proiectarea și execuția acestora.

Citește și: Mai multe comune din județ rămân fără apă potabilă

Proiectele de infrastructură Podul Iloaiei și Cicoarei – Uricani, readuse în discuție

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a precizat că se fac demersuri pentru finalizarea documentației necesare. „Astăzi, centura de la Podul Iloaiei, mult așteptată și vitală pentru traficul din județul nostru, alături de centura capăt Dacia – Uricani, sunt două proiecte gestionate în prezent de Ministerul Transporturilor. Am făcut apeluri către minister. Avem un ADI funcțional și așteptăm ca Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași să finalizeze documentația”. A declarat Alexe.

Acesta a mai subliniat că, după preluarea oficială a proiectelor de către Consiliul Județean Iași, se va trece rapid la faza de proiectare și execuție. Ambele proiecte sunt considerate cruciale pentru fluidizarea traficului în regiune, venind în sprijinul atât al locuitorilor județului, cât și al celor care tranzitează zona.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!