Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Judecătoria Pașcani a invalidat mandatul noului primar din Heleșteni

Judecătoria Pașcani a invalidat mandatul noului primar din Heleșteni. După patru luni de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mandatele primarilor din zona Pașcani au fost validate. Judecătoria Pașcani a emis decizii de validare a mandatelor de primar. Până în prezent, 21 de primari au obținut validarea mandatelor lor de către judecătorii pășcăneni.

Printre primarii validați se numără Ionuț-Constantin Pristăvița de la Ruginoasa, Ovidiu Droancă de la Todirești și Gheorghe Văleanu de la Ion Neculce. De asemenea, Constantin Cojocaru de la Miroslovești și Constantin-Serioja Hobincă de la Moțca au primit validarea.

Lista cu primarii validați îi mai includ pe Anti Anton de la Butea, Costel Hugianu de la Stolniceni Prăjescu și Iosif Anton de la Hălăucești. Vlad Mihai Pintili de la Cristești, Ticu Simion de la Ciohorăni și Sorin-Constantin Lazăr de la Strunga.

Citește și: Restricții de circulație în comuna Cristești

De asemenea, Damian Butnariu de la Mogoșești Siret și Alexandru-Lucian Marcu de la Lespezi au fost validați. Leon Bălteanu de la Mircești, Costel Iosub de la Tătăruși și Marius-Nicolae Pintilie de la Pașcani sunt alți primari validați. Neculai Miron de la Valea Seacă, Ioan Secrieru de la Hărmănești și Aurel Doacă de la Costești au primit, de asemenea, validarea.

Într-un singur caz, judecătorii au invalidat mandatul primarului Benone Șofrac de la Heleșteni. Această invalidare a fost cauzată de o condamnare cu suspendare, pentru care nu a intervenit reabilitarea judecătorească. Decizia are termen de contestație, iar Tribunalul Iași va lua o decizie finală în următoarele zile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...