Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Explozie de solicitări pentru locurile de parcare. Mii de ieșeni participă la licitațiile municipalității

Explozie de solicitări pentru locurile de parcare. Mii de ieșeni participă la licitațiile municipalității. În Iași, cererea pentru locuri de parcare, în special în zonele rezidențiale, este în continuă creștere. Locurile de parcare de la blocuri sunt atribuite prin licitații publice organizate de municipalitate. În prezent, circa 500 de ieșeni plătesc pentru un loc de parcare, conform contractelor, sume ce depășesc 400-500 de lei lunar.

În fiecare an, Primăria Municipiului Iași organizează minimum 200 de licitații, la care participă aproximativ 2.000 de persoane. Conform datelor oficiale, aproximativ 20.000 de ieșeni dețin contracte pentru locuri de parcare.

Marian Nistor, directorul Serviciului de Administrare Parcări din Iași, a declarat că orașul are peste 65.000 de locuri de parcare. Din acestea, aproximativ 20.000 sunt administrate de municipalitate. Dintre acestea, 15.000 sunt parcări de reședință, atribuite prin contract cetățenilor, iar 5.000 sunt parcări publice cu plată.

„În municipiul Iași din evidențele noastre avem peste 65.000 de locuri de parcare. Din aceste 65.000 locuri de parcare publice avem în administrare aproximativ 20.000. Avem aproape 15.000 de parcări publice de reședință cele care sunt atribuite prin contract către doritori către cetățeni și aproximativ 5.000 de locuri de parcare cu plată”, Marian Nistor, directorul Serviciului de Administrare Parcări.

Parcările publice cu plată din Iași sunt organizate pe trei zone tarifare.

În zona centrală, prețul este de 6 lei pe oră, în zona 2 este de 2 lei pe oră, iar în zona 3 este de 3 lei pe oră.

Citește și: Astăzi a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean

În cazul locurilor de parcare la blocuri, prețurile de pornire în licitații sunt de 40 de lei pe lună. Totuși, unele contracte au atins sume record, cel mai mare fiind de 685 de lei pe lună.

„Avem contracte care sunt încheiate cu suma de plecare care înseamnă 40 de lei pe loc pe lună și ajungem și la cea mai mare sumă pe care o avem , cel mai mare contract pe care îl avem în derulare în momentul de față de 685 de lei pe lună. Este o sumă mare, unicat”, a completat Nistor.

Într-o parcare nouă, care este prima dataă scoasă la licitație, pentru un loc de parcare nou, locatarii au dreptul să liciteze pentru un singur autoturism per unitate locativă. La următoarele licitații, aceștia pot obține alte locuri de parcare, în funcție de disponibilitate.

Cererea tot mai mare pentru locuri de parcare în Iași continuă să pună presiune atât pe municipalitatea ieșeană care trebuie să găsescă noi soluții pentru parcări noi, cât și pe ieșenii doresc să obțină un loc de parcare la un preț decent.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...