Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” sărbătorește 164 de ani printr-o serie de evenimente academice

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” sărbătorește 164 de ani printr-o serie de evenimente academice. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași marchează împlinirea a 164 de ani de la înființare printr-o serie amplă de evenimente academice. Evenimentele includ sesiuni științifice, expoziții, workshopuri, conferințe, simpozioane și mese rotunde.

La evenimente participă profesori, cercetători, studenți, dar și reprezentanți ai mediului cultural și de afaceri. Evenimentele sunt organizate de toate facultățile universității, fiind adresate atât comunității academice, cât și publicului larg.

Printre activitățile programate se numără premierea studenților cu rezultate remarcabile în anul universitar trecut. Vor fi recompensați studenți de la toate ciclurile de studii – licență, masterat și doctorat, care au avut performanțe deosebite.

Citește și: Forum investițional organizat de Banca Națională a României la Iași

Universitatea va premia, de asemenea, studenții care s-au remarcat la concursuri naționale și internaționale. Vor fi evidențiate proiectele derulate de asociațiile studențești și voluntarii cu cele mai mari contribuții.

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul Zilelor Universității este Expoziția „Flori de toamnă”. Aceasta va include flori, fructe și semințe, și va debuta sâmbătă, fiind un punct de atracție important pentru vizitatori.

Evenimentele din cadrul Zilelor Universității „Alexandru Ioan Cuza” includ și activități sportive, pe lângă cele academice. În total, programul cuprinde peste 80 de evenimente diverse, ce vor avea loc pe parcursul a două săptămâni.

Universitatea își propune astfel să îmbogățească viața academică și să întărească legăturile cu comunitatea locală, promovând excelența în educație și cercetare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...