Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Ajutorul pentru încălzirea locuinței, din bani europeni, nu mai este disponibil anul acesta

Ajutorul pentru încălzirea locuinței pe cardurile de energie nu mai este disponibil anul acesta. Acesta a fost acordat până la finalul anului trecut, în valoare de 1.400 de lei, din fonduri europene. Beneficiarii au putut folosi acești bani până în primăvara anului 2024. În urma unor informații eronate apărute recent, foștii beneficiari au început să-și verifice soldurile și să reclame lipsa fondurilor. Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au confirmat că acest tip de sprijin nu mai este valabil. Cardurile de energie au fost utilizabile până la 31 mai 2024, iar în prezent nu există cadru legal pentru reluarea acestui sprijin.

Citește și: Marile rețele se opun plafonării prețurilor la produsele alimentare

Pentru acest sezon, persoanele vulnerabile pot solicita ajutor pentru încălzirea locuinței prin intermediul autorităților locale, conform Legii nr. 226/2021. La Iași, Direcția de Asistență Socială (DAS) primește deja cereri pentru acest tip de ajutor, valabil pentru sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024. Beneficiarii pot include persoanele care utilizează energie termică, electrică, gaze naturale, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri pentru încălzirea locuinței.

Cererile și declarațiile pe proprie răspundere trebuie depuse la sediul DAS Iași, împreună cu documentele de identitate, veniturile și actele doveditoare privind proprietatea sau închirierea locuinței. Solicitările sunt procesate până la 20 noiembrie 2024, urmând ca aprobările să înceapă în noiembrie 2024. După această dată, ajutoarele se vor aproba începând cu luna decembrie 2024.

Anul trecut, în județul Iași, peste 52.000 de persoane au beneficiat de ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie, suma totală acordată fiind de 40.028.238 lei. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...