Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Bani de la Guvern pentru proiectele de investiții

Bani de la Guvern. Mai multe Unități Administrativ-Teritoriale din județul Vaslui au primit finanțare pentru decontarea facturilor aferente unor proiecte de investiții. Cea mai mare sumă, 24 de milioane de lei, a fost alocată comunei Zorleni pentru înființarea unui sistem de canalizare menajeră în satul Popeni.

În județul Vaslui, 134 de proiecte de investiții sunt finanțate prin Programul „Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării a virat suma de 1,74 miliarde de lei pentru a acoperi 1.012 solicitări de transfer. Aceste solicitări au fost depuse pentru proiecte aflate în execuție, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Fondurile acoperă proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere, construirea de poduri, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, stații de epurare, precum și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Citește și: Ecoinsule digitale pentru gestionarea deșeurilor

Comuna Ivești a primit 130.900 de lei pentru construirea unor componente de infrastructură rutieră, inclusiv rigole și șanțuri betonate pentru scurgerea apelor. De asemenea, comuna Ibănești a primit 1,98 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal DC 84, între Ibănești și Mânzați.

Comuna Pungești a primit 1,09 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local. Comuna Muntenii de Jos a primit 4,53 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din satele Băcăoani, Secuia și Mânjești.

Programul „Anghel Saligny” are un buget de 50 miliarde de lei pe următorii șapte ani și vizează dezvoltarea infrastructurii locale. În județul Vaslui, din 178 de solicitări, au fost aprobate 134 de obiective, cu o valoare totală de 1,44 miliarde de lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...