Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Coliziune între o cisternă cu substanțe chimice și o autoutilitară încărcată cu butelii de gaz

Coliziune între o cisternă cu substanțe chimice și o autoutilitară încărcată cu butelii de gaz. Un accident rutier grav a avut loc în localitatea Nicolae Bălcescu, pe drumul național DN2-E85, blocând complet traficul. O cisternă care transporta substanțe chimice a lovit violent o autoutilitară încărcată cu butelii de gaz, provocând panică și haos.

Potrivit primelor informații ale Poliției Rutiere Bacău, accidentul s-a produs rapid, într-o fracțiune de secundă. Șoferul cisternei, un bărbat de 40 de ani, nu a reușit să evite coliziunea cu autoutilitara din fața sa. Aceasta era condusă de un bărbat de 58 de ani, care a fost grav rănit în urma impactului.

Citește și: Ecoinsule digitale pentru gestionarea deșeurilor

Paramedicii au intervenit de urgență pentru a salva viața șoferului autoutilitarei, care a fost transportat la spital în stare critică. În același timp, riscul unei explozii a creat o stare de alertă în zonă, deoarece autoutilitara transporta butelii de gaz. Scurgerile de substanțe chimice din cisternă au ridicat nivelul de risc la cote maxime.

Echipe de intervenție, inclusiv o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD, echipaje de descarcerare și un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) au ajuns rapid la fața locului. Pompierii au acționat pentru descarcerarea șoferului de 58 de ani, care a fost transportat inconștient la spital.

Deși tensiunea a fost mare, pompierii au confirmat că nu au existat scurgeri de substanțe periculoase pe carosabil. Situația rămâne sub supravegherea autorităților, iar traficul va fi reluat după finalizarea anchetei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...