Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă rănită la Ungheni

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă rănită la Ungheni. O lebădă rănită a fost salvată de polițiști în localitatea Bosia, comuna Ungheni, județul Iași, pe 22 octombrie. Incidentul a fost raportat prin apel la numărul de urgență 112, iar polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași s-au deplasat rapid la fața locului. Verificările au confirmat prezența lebedei rănite pe domeniul public.

Echipa operativă, formată din polițiști ai Secției nr. 1 Poliție Rurală și Biroului pentru Protecția Animalelor, a fost constituită pentru a lua măsurile necesare. În urma investigațiilor, s-a stabilit că lebăda era un exemplar juvenil care întâmpinase dificultăți în timpul zborului și căzuse în apropierea școlii din Bosia. Pasărea a suferit o rană la aripa dreaptă, fiind incapabilă să mai zboare.

citește și: Lebădă epuizată, salvată de jandarmii suceveni

Ofițerul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor a examinat lebăda, constatând necesitatea unor îngrijiri medicale. În consecință, a fost emis un ordin de plasare în adăpost. Lebăda a fost preluată de un ONG specializat în protecția animalelor, care va asigura asistența medicală necesară pentru recuperarea păsării.

De asemenea, situația a fost adusă la cunoștința Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași, pentru monitorizarea ulterioară a cazului. Această intervenție rapidă a autorităților și sprijinul ONG-ului demonstrează importanța protecției faunei sălbatice și a acțiunilor de salvare în cazuri de urgență.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...