Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Două concerte extraordinare pe 25 octombrie și 1 noiembrie, susținute de Filarmonica „Moldova”

Două concerte extraordinare pe 25 octombrie și 1 noiembrie, susținute de Filarmonica „Moldova”.

Casa de Cultură a Studenților din Iași va găzdui două concerte extraordinare pe 25 octombrie și 1 noiembrie, susținute de Filarmonica „Moldova”.

Participanții vor avea șansa de a se bucura de compozițiile remarcabile ale unor mari artiști, sub îndrumarea unor dirijori de renume. Este un eveniment pe care nu ar trebui să-l ratezi!

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19, orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” va evolua sub conducerea dirijorului Cristian Oroșanu, iar invitatul special al serii va fi pianistul Florian Mitrea.

Programul include lucrări reprezentative din repertoriul clasic european, aducând publicului o seară de neuitat. Î

n program sunt incluse lucrări de Antonín Dvořák – Dans slav în mi minor, op.72, nr.2, Ludwig van Beethoven – Concertul nr.5 pentru pian și orchestră, în mi bemol major, op.73, supranumit „Imperialul”, și Antonín Dvořák – Simfonia nr.5 în fa major, op.76. Acest concert oferă iubitorilor de muzică clasică ocazia de a se bucura de capodopere ale compozitorilor Antonín Dvořák și Ludwig van Beethoven, interpretate de o orchestră de prestigiu.

Vineri, 1 noiembrie, de la ora 19, va avea loc un concert vocal-simfonic dedicat Centenarului „Gabriel Faure”.

Dirijorul francez Alain Pâris va conduce orchestra, alături de corul academic Gavriil Musicescu, dirijat de Consuela Radu-Țaga. Soliștii serii vor fi soprana Manuela Barna Ipate și baritonul Ciprian Rusu.

Citește și Încep Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În program sunt incluse lucrări de Felix Mendelssohn Bartholdy – Simfonia nr.5, în re major, op.107, supranumită „Reforma”, și Gabriel Fauré – Requiem, op.48. Acest concert oferă o incursiune emoționantă în muzica sacră și simfonică, în onoarea lui Gabriel Fauré, unul dintre cei mai influenți compozitori ai perioadei romantice.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 24-25 octombrie 2024, Universitatea de...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...