Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Guvernul alocă peste 18,4 milioane de lei pentru exproprieri în proiectul „Varianta de ocolire Vaslui”

Guvernul alocă peste 18,4 milioane de lei pentru exproprieri în proiectul „Varianta de ocolire Vaslui”. Guvernul României a aprobat miercuri alocarea a 18,489 milioane de lei pentru exproprierea imobilelor necesare pentru proiectul „Varianta de ocolire Vaslui”. Această decizie face parte dintr-o hotărâre recentă, care vizează despăgubirea a 602 imobile afectate de lucrările de utilitate publică.

Suprafața totală expropriată în cadrul acestui proiect se ridică la 742.064 metri pătrați. Imobilele vizate se află în localitățile Vaslui, Muntenii de Jos și Muntenii de Sus, toate situate în județul Vaslui.

Conform comunicatului Guvernului, această hotărâre aprobă atât amplasamentul lucrării, cât și exproprierea imobilelor aflate pe terenurile necesare. Lucrările sunt de interes național, având ca scop îmbunătățirea infrastructurii de transport și fluidizarea traficului în zonă.

Vezi și: Caravana „Nu am făcut destul” aduce analize medicale gratuite.

Suma alocată, de 18,489 milioane de lei, va fi utilizată exclusiv pentru despăgubirea proprietarilor acestor imobile. Finanțarea este asigurată din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Proiectul „Varianta de ocolire Vaslui” este considerat o investiție de mare importanță pentru județul Vaslui. El urmărește să reducă aglomerația rutieră din oraș și să îmbunătățească accesul în și dinspre municipiu.

Acesta este un pas esențial în realizarea proiectului, care va aduce beneficii semnificative locuitorilor din zonă. Odată finalizată, varianta de ocolire va contribui la reducerea timpului petrecut în trafic și la creșterea siguranței rutiere.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

sursa: AGERPRES

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...