Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Galați: Insule ecologice moderne pentru colectarea deșeurilor

Insule ecologice moderne pentru colectarea deșeurilor, accesibile prin card sau telefon. Municipiul Galați implementează un sistem inovator de colectare a deșeurilor, bazat pe insule ecologice digitalizate. Aceste insule vor permite accesul pe baza unui card special sau prin intermediul unei aplicații mobile, potrivit unui comunicat al Primăriei Galați.

Proiectul, intitulat „Înființarea de insule ecologice digitalizate în municipiul Galați”, are o valoare de aproximativ 23 de milioane de lei. Finanțarea provine din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar inițiativa presupune montarea a 275 de insule ecologice în cartierele orașului.

Din total, 125 vor fi insule de tip 1, iar 150 vor fi insule de tip 2.

Montarea insulelor de tip 2 a început deja, urmând ca la începutul lunii noiembrie să înceapă și instalarea celor de tip 1.

Ecoinsulele de tip 2 sunt formate din cinci containere supraterane pentru fracții biodegradabile, reziduale, sticlă, plastic/metal și hârtie/carton. În schimb, ecoinsulele de tip 1 sunt structuri modulare din oțel galvanizat, cu containere mobile destinate acelorași tipuri de deșeuri.

Vezi și: Guvernul alocă peste 18,4 milioane de lei pentru exproprieri în proiectul „Varianta de ocolire Vaslui”.

Accesul la aceste puncte de colectare va fi electronic. Cetățenii vor putea deschide containerele utilizând carduri RFID sau telefoane echipate cu tehnologie NFC. Acest sistem va permite monitorizarea cantității de deșeuri colectate de fiecare utilizator.

Primăria Galați anunță că noile insule ecologice vor deveni funcționale până la sfârșitul anului. Până atunci, se vor utiliza containerele actuale din punctele de colectare a deșeurilor.

În plus, Primăria va mai implementa un proiect similar, finanțat tot prin PNRR, pentru instalarea a încă 61 de insule ecologice. Valoarea acestui proiect este de 6,5 milioane de lei. La final, întreg orașul va beneficia de un sistem modern de colectare selectivă a deșeurilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

sursa: AGERPRES

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...