Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Valui: Percheziții la DGASPC Vaslui și la o clinică medicală într-un dosar de abuz în serviciu și fals

Percheziții la DGASPC Vaslui și la o clinică medicală într-un dosar de abuz în serviciu și fals. Miercuri, polițiștii au efectuat percheziții la sediul DGASPC Vaslui și la o clinică medicală. Acțiunea face parte dintr-un dosar complex ce investighează infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Operațiunea, denumită „Jupiter”, este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Vaslui au acționat sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Conform unui comunicat emis de IPJ Vaslui, au fost executate trei mandate de percheziție. Acestea au vizat atât sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, cât și clinica medicală implicată. Ancheta investighează modalitatea prin care au fost emise certificatele de încadrare în grad de handicap. În urma perchezițiilor, au fost confiscate documente relevante care vor contribui la soluționarea acestui caz.

Vezi și: Caravana „Nu am făcut destul” aduce analize medicale gratuite.

Autoritățile au declarat că cercetările continuă pentru a proba întreaga activitate infracțională. Se investighează implicarea unor persoane în falsificarea documentelor și modul în care acestea au fost utilizate. Polițiștii, împreună cu procurorii, colaborează pentru a strânge dovezi suplimentare și a stabili responsabilitățile exacte ale celor implicați.

Operațiunea este în desfășurare, iar autoritățile anunță că vor lua măsurile legale necesare în funcție de evoluția cazului. Ancheta este considerată prioritară, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe măsură ce noi dovezi sunt analizate. Publicul este încurajat să urmeze evoluția cazului prin intermediul comunicatelor oficiale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...