Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

780 de milioane de lei pentru cămine studențești și digitalizarea universităților

780 de milioane de lei pentru cămine studențești și digitalizarea universităților. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în ședința de Guvern, alocarea a 780 de milioane de lei pentru infrastructura universitară. Suma va fi utilizată pentru construcția și reabilitarea căminelor studențești, dar și pentru digitalizarea universităților din România.

Această decizie vine în urma angajamentului făcut de premier la începutul anului universitar, când a vizitat Campusul Regie din București. Atunci, șeful Executivului a declarat că dezvoltarea infrastructurii universitare reprezintă o prioritate națională. Marcel Ciolacu a inclus acest obiectiv și în programul său prezidențial.

Premierul a precizat că aceasta este doar prima tranșă de finanțare destinată infrastructurii educaționale. „Este o primă tranșă pentru realizarea sau reabilitarea căminelor și cantinelor studențești, dar și pentru accelerarea digitalizării universităților”, a declarat premierul în debutul ședinței de Guvern.

Vezi și: Becali afirmă că PSD vrea să-l sprijine pe Simion în alegerile prezidențiale.

Decizia este completată de directivele anterioare date Companiei Naționale de Investiții (CNI). Ciolacu a cerut CNI să se concentreze exclusiv pe proiectele de construcție de cămine studențești în perioada următoare.

Premierul a amintit și de rectificarea bugetară de acum câteva săptămâni, când educația a primit o suplimentare de 4,5 miliarde de lei. Bugetul educației a ajuns astfel la 58,5 miliarde de lei, cel mai mare din ultimii 34 de ani.

În plus, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost alocate alte 6 miliarde de euro pentru îmbunătățirea calității educației. Investițiile vizează nu doar construcția și reabilitarea campusurilor, ci și creșterea accesului la educație și modernizarea sistemului universitar.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!