Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Intervenție pirotehnică în comuna Ruginoasa

Intervenție pirotehnică în comuna Ruginoasa. Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri Iași a fost mobilizată în localitatea Vascani, comuna Ruginoasa, județul Iași. Aceștia au intervenit în urma descoperirii unor elemente de muniție pe un câmp din zonă. Scopul intervenției a fost asanarea terenului și neutralizarea muniției găsite, pentru a asigura siguranța locuitorilor.

Asanarea terenului a fost efectuată cu grijă, pentru a preveni orice risc de explozie sau alte incidente periculoase.

În urma intervenției, specialiștii au reușit să ridice patru bombe de aruncător, calibrul 82 mm, și două focoase. Aceste elemente de muniție au fost descoperite pe câmpul din localitate și reprezintă un pericol major pentru locuitorii din zonă. Operațiunea de neutralizare a fost efectuată conform procedurilor, pentru a elimina orice amenințare la adresa siguranței publice.

Vezi și: Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Iași.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași se deplasează în localitatea Vascani, comuna Ruginoasa, județul Iași, pentru asanarea terenului după găsirea unor elemente de muniție pe un câmp”, a comunicat ISU Iași.

Acțiunea rapidă și eficientă a pirotehniștilor a prevenit orice pericol iminent pentru comunitate. Terenul a fost verificat și curățat complet, iar bombele ridicate vor fi neutralizate în condiții de siguranță.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că orice obiect suspect trebuie anunțat imediat, fără a fi manipulat, pentru a preveni accidente grave.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...