Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Doi tineri au ajuns la spital din cauza ciupercilor

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf. Spiridon din Iași din cauza consumului de ciuperci toxice. Incidentul a avut loc recent și a implicat un bărbat de 27 de ani și o femeie de 26 de ani. Aceștia au mâncat ciuperci culese din pădure de o rudă.

După consum, tinerii au început să prezinte simptome digestive severe. Simptomele s-au manifestat la aproximativ 30 de minute după ce au consumat ciupercile.

Tinerii au fost examinați în cadrul secției de Toxicologie a spitalului. În urma evaluării, funcția hepatică a fost constatată în parametrii normali. De asemenea, tinerii erau echilibrați din punct de vedere hidroelectrolitic.

Citește și: Evaluarea activității IPJ Iași în primele 9 luni ale anului 2024

Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, a coordonat îngrijirea pacienților. Aceasta a declarat că, după evaluare, tinerii au fost trimis acasă cu recomandări de tratament. Medicii au subliniat importanța precauției în consumul ciupercilor sălbatice.

Specialiștii atrag atenția asupra riscurilor consumului de ciuperci culese din pădure. Multe dintre acestea pot fi extrem de toxice și pot provoca reacții grave. În fiecare an, zeci de persoane ajung la spital din cauza intoxicațiilor cu ciuperci.

Este esențial ca oamenii să fie educați despre ciupercile comestibile și cele toxice. Consumul de ciuperci necunoscute poate avea consecințe fatale. Tinerii care au ajuns la spital au avut noroc că intoxicația nu a fost severă. Totuși, autoritățile sfătuiesc populația să evite culesul ciupercilor fără cunoștințe adecvate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...