Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Spitalul Județean va primi primul angiograf performant

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant. Un angiograf de ultimă generație, extrem de performant, va fi instalat la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani la începutul lunii decembrie. Acesta va fi primul angiograf de acest tip din unitatea medicală. Unde până acum nu exista un astfel de aparat, din lipsa unui medic specialist care să efectueze angiografii.

Până acum, lipsa unui angiograf a împiedicat angajarea unui specialist în acest domeniu la Spitalul Județean. Achiziția acestui echipament reprezintă un pas important pentru sistemul de sănătate local. Oferindu-le pacienților acces mai facil la investigații medicale complexe, fără a mai fi nevoie să se deplaseze în alte județe sau să apeleze la clinici private.

Citește și: A 8-a ediție a Les Films de Cannes à Iași își deschide porțile

Comisia de achiziții a spitalului a finalizat licitația și a desemnat firma câștigătoare, care va amenaja spațiul și va monta aparatul în prima parte a lunii decembrie. Valoarea investiției se ridică la 8,2 milioane de lei, echivalentul a 1,65 milioane de euro.

Au fost atrase fonduri europene și guvernamentale pentru proiecte importante. Inclusiv construirea unei noi Unități de Primiri Urgențe, modernizarea Maternității și a Blocului Alimentar, extinderea secției de Oncologie, construirea Laboratorului de Microbiologie și a unui nou Ambulatoriu, precum și reabilitarea sediului SMURD. Valoarea totală a acestor proiecte depășește 50 de milioane de euro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....