Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de investiții”

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de investiții”. Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la ceremonia de investire a noului președinte al:

  • Consiliului Județean Suceava,
  • Gheorghe Șoldan,
  • și a primarului municipiului Suceava,
  • Vasile Rîmbu.

Rezultatele recente ale alegerilor locale au produs o schimbare majoră în județul Suceava. Unde, după 20 de ani, social-democrații au revenit la conducerea administrației județene.

Gheorghe Flutur, fostul președinte al Consiliului Județean, a pierdut alegerile, fiind învins de Gheorghe Șoldan, un candidat de 33 de ani. Locuitorii Sucevei au mari așteptări de la noua administrație. Gheorghe Șoldan, la început de mandat, a promis că va lucra cu întreaga echipă pentru a dezvolta județul și a mulțumit atât susținătorilor, cât și celor cu opțiuni politice diferite.

Citește și: A 8-a ediție a Les Films de Cannes à Iași își deschide porțile

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, în discursul său, nevoia de investiții masive în Moldova, făcând referire la faptul că regiunea a rămas în urmă în ultimele trei decenii. Printre prioritățile enunțate s-a aflat și proiectul prelungirii autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava, aflat în prezent în fază de licitație.

„Regiunea a pierdut numeroși oameni plecați în străinătate. Iar în 30 de ani nu s-a realizat aproape nimic pentru a dezvolta această parte a țării. Infrastructura a fost dezvoltată neuniform, ceea ce a creat o mare discrepanță între diferite regiuni ale României”, a declarat premierul.

La finalul mandatului său, fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj sucevenilor. Acesta a susținut că județul a cunoscut o dezvoltare importantă și a beneficiat de multiple investiții.

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....