Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Au demarat lucrările la cel mai mare parc eolian din Moldova

Au demarat lucrările la cel mai mare parc eolian din Moldova. Lucrările pentru cel mai mare parc eolian din zona Moldovei, cu o capacitate totală de 140 MW, au demarat oficial. Proiectul se desfășoară în localitățile:

  • Deleni,
  • Bogdănești,
  • Costești,

Marcând primul parc eolian de amploare construit în regiune.

Centrala eoliană este programată să fie conectată la rețea până la finalul anului 2025 și va include 23 de turbine performante, fiecare cu o capacitate de 6,1 MW. Aceste turbine sunt aproape de trei ori mai puternice decât cele utilizate în prima fază de dezvoltare a energiei eoliene din România, încheiată în 2012. În fiecare an, parcul va produce aproximativ 370 GWh de energie electrică, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 215.000 de tone anual.

Citește și: A 8-a ediție a Les Films de Cannes à Iași își deschide porțile

Parcul va putea asigura suficientă energie pentru alimentarea a aproximativ 62.000 de gospodării, echivalentul unui oraș de dimensiunea municipiului Vaslui. Investiția, în valoare de 200 milioane de euro, aduce astfel o sursă majoră de energie regenerabilă în Moldova. Acest lucru diversifică distribuția surselor de producție energetică din țară. Până acum, cea mai mare parte a energiei eoliene din România provenea din Dobrogea, iar această nouă capacitate va contribui la un sistem energetic mai echilibrat și mai competitiv la nivel național.

Proiectul de 140 MW reprezintă un pas important în direcția dezvoltării infrastructurii de energie verde în nord-estul țării.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....