Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Deschiderea Galeriei de Artă Europeană la Palatul Culturii

Deschiderea Galeriei de Artă Europeană la Palatul Culturii.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă invită publicul la Palatul Culturii, începând cu data de 26 octombrie 2024, să se bucure de un eveniment expozițional mult așteptat, atât de către specialiștii din domeniu, cât și de publicul larg, iubitor de frumos: Deschiderea Galeriei de Artă Europeană.

Evenimentul marchează împlinirea a 164 de ani de existenţă a primului muzeu de artă înființat în Principatele Române: Pinacoteca ieșeană, inaugurată la 26 octombrie 1860.

Acesta constituie, totodată, un omagiu adus personalităților care au contribuit astfel la înființarea Muzeului de Artă din Iași, înzestrându-l cu remarcabile opere de artă.

Lucrările care pot fi admirate acum pe simezele Muzeului de Artă au beneficiat de atenția și profesionalismul experților în conservare-restaurare, atât de la Centrul de Cercetare şi Conservare Restaurare a Patrimoniului Cultural Iași, cât și de la Muzeul Național Brukenthal Sibiu și de la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

Expoziția cu caracter permanent cuprinde optzeci și patru de opere (pictură și sculptură), panotate după criteriul școlilor naționale.

Citește și Aproape 260 de mii de persoane din România sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Dumitru

Galeria de de Artă Europeană poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00, în spațiile Muzeului de Artă, cu biletul aferent acestuia (20 lei pentru adulți/ 10 lei pentru pensionari/ 5 lei pentru elevi și studenți).

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 26, 2024

Deschiderea Galeriei de Artă Europeană la Palatul...
Primaria Iasi

octombrie 25, 2024

Festivalul Les Films de Cannes à Iași...
Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi