Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Parcarea de la Aeroport nu e gata! Restricțiile se prelungesc

Parcarea de la Aeroport nu e gata! Aeroportul Iași prelungește cu o lună restricțiile de acces. Îmbunătățirile sunt pe cale să fie finalizate pentru a face față traficului intens. În mijlocul lunii august, primele 150 de locuri de parcare vor fi gata. În principal, vor fi destinate personalului tehnic și mijloacelor de transport public acreditate: autobuze, microbuze și taxiuri. Până la jumătatea lunii septembrie, vor fi disponibile peste 300 de locuri de parcare. Acestea reprezintă mai mult de jumătate din capacitatea totală a parcării extinse.

Pentru a asigura o deschidere graduală a accesului în parcare, conducerea aerogării și cei de la Strabag, compania responsabilă cu construcția terminalului de pasageri T4 și reamenajarea „curții” Aeroportului Iași, au stabilit un grafic de lucrări. Astfel, lucrările din fața terminalului T3 și o porțiune din fața terminalului T4 vor fi finalizate până pe 15 august. Etapele 2 și 3, care includ lucrările din dreptul terminalelor T1 și T4, vor fi finalizate până la mijlocul lunii septembrie, moment în care numărul de locuri de parcare reamenajate va depăși 300, reprezentând 50% din capacitatea parcării extinse.

Citește și: Zbor anulat sau întârziat? Iată ce puteți face.

„Numărul de locuri de parcare de care vom dispune este insuficient pentru traficul din această perioadă. Pentru a evita ambuteiajele, am solicitat autorităților prelungirea măsurilor de restricționare a accesului până pe 14 septembrie. La acea dată, lucrările din etapele 2 și 3 vor fi încheiate, iar vom avea un număr suficient de locuri de parcare pentru a redeschide accesul normal”, a subliniat directorul general al Aeroportului Iași, Romeo Vatră.

Lucurile de parcare sunt insuficiente

Lucrările din etapa 4, care includ căile de acces din fața terminalelor T1, T2 și T3, vor fi finalizate pe 15 octombrie, iar două săptămâni mai târziu, va fi încheiată și etapa 5, cu lucrările la locurile de parcare din dreptul noului terminal de pasageri și reconfigurarea căilor de acces de aici.

Directorul aerogării a recunoscut că este un proces complex, mai ales că aeroportul operează în continuare cu cel mai mare trafic din istoria sa. Extinderea parcării este o parte importantă a lucrărilor pentru noul terminal. Transparența în comunicarea cu pasagerii este considerată esențială în această perioadă de disconfort generată de restricții.

În ciuda acestor îmbunătățiri, cele 600 de locuri ale parcării extinse se anunță deja insuficiente. Cu planuri ambițioase de dezvoltare, Aeroportul Iași va începe documentația pentru construirea unei noi parcări supraetajate cu 1500 de locuri, finanțată din bugetul propriu, după hangarul Aerostar. Directorul Romeo Vatră a subliniat că acesta este următorul obiectiv prioritar al extinderii infrastructurii aeroportuare.

Cu toate că vestea prelungirii restricțiilor poate fi neplăcută pentru călători, autoritățile aeroportului consideră că este esențial să împărtășească aceste detalii de planificare și execuție pentru a-și respecta pasagerii și pentru a menține transparența în timpul lucrărilor complexe care trebuie finalizate până la sfârșitul anului.

octombrie 7, 2024

Eliminarea AVARIEI pe circuitul primar, magistrala 4...

septembrie 24, 2024

SC Servicii Publice Iași, amenajare peisagistică pe...