Remedii tradiționale pentru a te recupera din mahmureala de Crăciun.
Zeama de varză, murăturile și ciorba de potroace sunt mereu apreciate de către cei care au consumat puțin prea mult în cinstea Moșului.
Din fericire, în ultima vreme, majoritatea s-au bucurat de mâncare cu moderație. Astfel, numărul celor care au ajuns la spital a fost mai redus comparativ cu anii anteriori.
Acetaldehida și malonaldehida sunt doi compuși toxici care apar în urma degradării alcoolului și sunt responsabili pentru stările neplăcute de rău pe care le cunosc bine cei care au depășit măsura cu băutul, chiar și o dată – greață, usturime în gât, vedere dublă sau încețoșată și o durere de cap care persistă ore în șir.
Dacă simțiți că aveți limba foarte uscată, este un semn clar că organismul este deshidratat sever. Așadar, evitați să consumați zeamă de varză, deoarece aceasta aduce și mai multă sare în organism!
Consumul de apă, fructe și legume proaspete, precum și sucuri și compoturi, poate ajuta la ameliorarea efectelor alcoolului mai repede. Colagenul contribuie la rehidratare după un exces de alcool.
Dacă adăugați borș în ciorbă, ajutați ficatul cu enzime valoroase și vitamina C, esențiale pentru metabolizarea compușilor toxici.
Citește și Revine programul „Iluminat public 2024”. Când încep înscrierile
Pastilele pentru mahmureală disponibile în magazine pot atenua ușor simptomele, datorită vitaminelor și compușilor antiacizi pe care îi conțin, dar nu vor grăbi procesul de recuperare.
Prin urmare, cea mai bună soluție rămâne să consumați maximum două pahare de alcool în decurs de două-trei ore, pentru a putea lua o decizie rațională de a vă opri.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!