Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe reabilitarea Mănăstirii Cetățuia!

Începe reabilitarea Mănăstirii Cetățuia! Valoarea lucrărilor se ridică la 18 milioane de lei, fără TVA. Compania Națională de Investiții, prin intermediul căreia se face finanțarea proiectului, a atribuit deja contractual de lucrări. Firma câștigătoare este Madbeton. Pe parcursul licitației au fost înregistrate trei contestații și un litigiu în instanță. Ofertele au fost deschise la începutul lunii octombrie anul trecut, dar contestațiile au amânat semnarea conractului. În primele 6 luni se va face proiectarea lucrărilor, iar execuția lof va dura 36 de luni.

Potrivit documentației de atribuire, lucrările de intervenții cuprind toate cele șapte obiective ale ansamblului: biserica (datând din perioada 1669-1672), sala gotică (1669-1672), casa domnească (1669-1672), corpul de chilii (1911-1912), turnul clopotniță (1670), zidul de incintă (1670) și baia domnească.

citește și: Spațiul verde de lângă Nicolae Domnesc va fi reamenajat

Printre principalele probleme identificate la ansamblu se numără fisuri între pereți, infiltrații, tencuieli exterioare degradate, părți ale zidăriei din piatră puternic erodate, instalații deficitare și inestetice, tâmplării necorespunzătoare monumentului (aluminiu) și tâmplării de lemn care sunt degradate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 22, 2024

Bani de chirie pentru studenții ieșeni fără...
Primăria Pașcani

octombrie 22, 2024

Primăria municipiului Pașcani finalizează pregătirile pentru instalarea...