Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Premierul Ciolacu pune tunurile pe bugetarii de lux

Premierul Ciolacu pune tunurile pe bugetarii de lux. Invitat joi seară la postul de televiziune România TV, premierul Marcel Ciolacu a clarificat situația bugetarilor cu salarii mari. Premierul a explicat că nu vor fi tăiate salariile bugetarilor. Însă, cei cu venituri mari nu vor mai primi și alte beneficii. ”Eu nu pot să accept ca un bugetar care câştigă peste 2.000 de euro, eu, Marcel Ciolacu, să îl alerg prin birou să îl mai rog să ia şi voucherele de vacanţă. Voucherele de vacanţă sunt pentru cei cu venituri mici. Trebuie să existe o echitate socială”, a declarat premierul.

Totodată, șeful Guvernului a fost destul de tranșant în privința bugetarilor cu salarii mai mari decât al președintelui României. ”Dacă ai venituri ce depăşesc salariul preşedintelui ţării şi tu eşti bugetar, păi nu îţi e ruşine să mai stai cu mâna întinsă de la mine, statul român, să îţi dau şi voucher de vacanţă? Şi pacheţel când mergi la serviciu? Ţi-am dat şofer, ţi-am dat secretară, ai tot, eşti director. Dar nu e cam mult? Trebuie să vină cineva să spună aceste lucruri”, a adăugat premierul.

Urmează reforma la bugetari

Șeful Guvernului a explicat și situația posturilor vacante de la bugetari și a admis că este nevoie de o reformă în sistem. ”Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă această reformă. Trebuia să se facă această reformă de foarte mult timp. Am înţeles că nu şi-a asumat-o nimeni. Aveţi fraierul de serviciu care îşi asumă această reformă”, a declarat, joi seară, la România TV, Marcel Ciolacu.

citește și: Marcel Ciolacu: mâncarea s-a ieftinit cu 40%

Acesta a precizat că nu mai acceptă ”instituţii paralele”, instituţii cu aceleaşi atribuţii care nu fac nimic. ”Eu nu mai pot să accept ca să existe instituţii paralele, cum a fost cea cu azilele groazei, să constaţi că cinci instituţii aveau aceleaşi atribuţii şi niciuna nu a făcut nimic”, a mai afirmat Ciolacu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...