Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Protest la AJPIS

Miercuri, 16 August. O parte din angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Iași (AJPIS) au ieșit în stradă într-un protest spontan. Angajații sunt nemulțumiți și de faptul că Guvernul României dorește comasarea instituțiilor, printre care și AJPIS. Protestul celor 42 de angajați din Iași ar putea dura în jur de trei ore. De asemenea, personalul din sistemul social afirmă că salariile sunt foarte mici. Cel mai mic salariu este 3.500 de lei net şi cel mai mare 4.700. Directorii din cadrul instituțiilor sunt remunerați cu 7.000 de lei.

Protestatarii își doresc asigurarea menţinerii locurilor de muncă pentru angajaţii din instituţiile subordonate Ministerului Muncii. Ocuparea posturilor vacante prin concurs și evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp, sunt alte dorințe așe protestatarilor. De asemenea, încetarea defăimării activităţii şi existenţei AJPIS-urilor în faţa opiniei publice şi furnizarea unei informări adecvate cu privire la toate activităţile instituţiilor subordonate Ministerului Muncii (inclusiv distingerea între funcţionarii autorităţilor publice locale şi cei din administraţia centrală şi instituţiile deconcentrate).

Citește și despre: Angajări la Căminul de Bătrâni „Sf. Constantin şi Elena” din Iaşi.

Și nu în ultimul rând, alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităţilor şi oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituţiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice şi baze de date interconectate pentru implementarea digitalizării.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

octombrie 7, 2024

Eliminarea AVARIEI pe circuitul primar, magistrala 4...

septembrie 24, 2024

SC Servicii Publice Iași, amenajare peisagistică pe...