Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Trei programe de finanțare IMM-uri

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a lansat astăzi, spre consultare publică, procedurile de implementare ale programelor naționale „Comerț & Servicii”, „Microindustrializare – Fabricat în România” și „Accelerare a dezvoltării IMM-urilor”.

Cele trei programe sunt diferențiate doar prin activitățile țintă cărora li se adresează. Acestea vor fi implementate cu componentă de primă de capital pentru creditele de investiții acordate de băncile partenere.

Valoarea primei de capital va fi de maximum 500.000 lei. Nu mai mult de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente unui credit de investiții contractat de la instituția de credit parteneră. Valoarea creditului de investiții solicitat prin program nu poate fi mai mică de 250.000 lei.

Citește și despre: Finanțare programe transfrontaliere!

Bugetele alocate celor trei scheme de ajutor sunt în valoare de 74,5 milioane de lei pentru programul „Comerț și Servicii”. 85 milioane lei vor fi pentru „Microindustrilizare – Fabricat în România” și 52 milioane lei pentru programul „Accelerare a dezvoltării IMM-urilor”.

„Valoarea estimată a infuziei investiționale în economie este de aproximativ trei ori mai mare decât bugetele inițiale alocate. Se depășește cu 600 de milioane de lei în toată perioada de implementare și monitorizare a măsurilor de sprijin”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Stefan Radu Oprea.

Propunerile, sugestiile și opiniile privind cele trei proceduri se pot transmite până luni, 28 august (inclusiv).

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

august 6, 2024

Avertizare de călătorie pentru românii care se...

martie 12, 2024

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu. Garda Naţională...

martie 11, 2024

Tu ești pregătit? Noi suntem pregătiți să...

februarie 29, 2024

Legea pensiilor are și norme de aplicare....