Nicio negociere nu îl va forța pe Putin să renunțe la acapararea Ucrainei. O serie de înțelegeri mici, treptate, cu Rusia este calea către discuții de pace care nu vor pune capăt războiului din Ucraina din cauza încăpățânării liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, transmite publicația tsn.ua.
Acest lucru este menționat în articolul de politică externă Foreign Policy.
Specialiștii cred că războiul pe scară largă din Ucraina se va încheia cu negocieri de pace reușite. Toate acestea în ciuda faptului că războiul a durat aproape trei ani și s-a soldat cu pierderi uriașe de ambele părți. În special, este puțin probabil ca acestea să ducă la încetarea completă a ostilităților.
În 2014, partenerii Ucrainei au sperat că războiul cu Rusia ar putea fi evitat, după cum reiese din notoriile „acorduri de la Minsk”. Acestea au dus la decizia lui Putin de a invada Ucraina în 2022.
„Rusia rămâne stabilă din punct de vedere politic și feroce din punct de vedere militar, în ciuda semnelor de dificultăți economice și de oboseală militară”, se spune în articol.
Președintele american Donald Trump a promis să pună capăt războiului din Ucraina. Însă, Kievul nu va urma neapărat ordinele sale. Ucraina are propriile forțe armate și o industrie de apărare dezvoltată. De asemenea, beneficiază de sprijin din partea țărilor europene. Acestea sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă Trump.
Principalul obstacol în calea negocierilor-Putin
Cu toate acestea, principalul obstacol în calea negocierilor de succes este Rusia, consideră publicația.
„Putin a reușit să prelungească războiul mai mult decât se aștepta oricine. Faptul că Rusia a reușit să supraviețuiască în astfel de circumstanțe l-a convins că invadarea Ucrainei are sens”, se spune în articol.
Aceștia au menționat că negociatorii americani ar trebui să țină cont de faptul că decizia lui Putin de a invada Ucraina în 2022 a slăbit în continuare Rusia. Elita rusă recunoaște și ea acest lucru.
Citește și: Miroslava rămâne comună: 60% dintre localnici nu vor statut de oraș
„Putin nu va putea cuceri Ucraina. Ea controlează în continuare circa 80% din teritoriul său, în ciuda faptului că Federația Rusă continuă să pună mâna pe pământuri ucrainene. Ucraina s-a slăbit din cauza războiului, dar nu are niciun motiv sau dorință să se predea, subliniază publicația. Structurile politice și sociale ucrainene au reușit să reziste la presiunea incredibilă”, cred autorii.
Ei scriu că nicio negociere nu îl va forța pe Putin să renunțe la obiectivele sale de a ocupa Ucraina. Prin urmare, susține Politica Externă, discuțiile ar trebui să aibă un scop mai modest: reducerea intensității luptei. Pentru a face acest lucru, SUA trebuie să facă presiuni asupra Rusiei.
Să reamintim că s-a raportat anterior că, potrivit președintelui american Donald Trump, Ucraina a fost în esență de acord să transfere în SUA metale rare din pământurile sale în valoare de 500 de miliarde de dolari.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!