Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Secția ”Pașcanu” va intra în reabilitare

Secția ”Pașcanu” va intra în reabilitare. Este vorba de obținerea avizelor și acordurilor stabilite prin Certificatul de Urbanism, inclusiv elaborarea proiectului tehnic și a Certificatului de Performanță Energetică a clădirii din Tătărași unde funcționează Secția Pașcanu. Suma alocată pentru toate aceste servicii este 2,35 milioane de lei.

Durata contractului va fi de 90 de zile. La acestea se vor adăuga încă doi ani, pe parcursul cărora firma proiectantă va asigura asistența tehnică în timpul șantierului. Ofertele pot fi înscrise până pe 18 octombrie.

Citește și: Lucrări de reabilitare la Spitalul de Boli Infecțioase.

Conform celor de la ZDI, cu patru luni în urmă, consilierii județeni au aprobat actualizarea devizului general pentru corpul de clădire de pe strada Spital Pașcanu. Clădirea construită între anii 1850-1858, este astăzi monument istoric. Trebuia consolidată și renovată în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 în parteneriat cu raionul Telenești.

Aleșii județului au fost de acord cu dublarea costurilor, de la 28 de milioane, devizul stabilit și adoptat în plenul CJ în aprilie 2018, la 58,6 milioane de lei cu TVA inclus, pentru includerea pachetului în Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!