Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

O nouă stradă în Iași: va lega str. Palat de str. Sf. Andrei

O nouă stradă este construită în Iași. Noua arteră va lega strada Palat de strada Sfântul Andrei. Lucrările la noua stradă în Iași care va face legătura între zona Palatului Culturii și Palas Campus au intrat în faza conectării arterei de circulație la strada Palat. Acest racord se face în condițiile în care Primăria avea în plan realizarea unui pasaj subteran în zonă. Proiectu, care după o licitație eșuată în 2022, pare a fi unul abandonat.

Lucrările de racordare au început la finalul săptămânii trecute. Circulația pietonală pe strada Palat a fost deviată pe celălalt sens pe o porțiune care ajunge până la trecerea de pietoni dinspre stradela Sf. Andrei. Cel mai probabil, strada nouă va fi inaugurată până la finele acestui an, având în vedere stadiul avansat al lucrărilor.

citește și: O biserică din Belgia va fi transformată în supermarket de către proprietarul Mega Image

Noua arteră are scopul de a facilita accesul din zona Palatului Culturii către Palas Campus.

Palas Campus reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România. Ansamblul are o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, care a presupus o infuzie de capital de peste 120 milioane de euro. Clădirea office este situată în zona Sf. Andrei şi pune în valoare o parte a orașului care, deși centrală, nu a beneficiat până acum de investiții semnificative.

Palas Campus este cea mai mare investiție din România demarată în pandemie şi cea mai mare de după inaugurarea, din 2012, a primului proiect mixed-use din România – ansamblul Palas – din imediata vecinătate.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.