Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Winkler Park – 100 de vile și 10 blocuri – la un pas de aprobare

Winkler Park – 100 de vile și 10 blocuri – la un pas de aprobare. Moștenitorii lui Alfred Winkler, fost președinte al Tribunalului Iași și primar al orașului în perioada Celului de-al Doilea Război Mondial vor să construiască un complex imobiliar în zona Vișan.

Proiectul care a ajuns în ultima fază de aprobare și urmează să intre spre aprobare în Consliliul Local, în această toamnă, arată că Andrea Lavinia Winkler și Alfred Emanuel Winkler vor să construiască pe terenul proprietate:

  • 10 blocuri
  • 53 de vile în regim izolat
  • 56 în regim înșiruit 
  • două clădiri dedicate funcțiunilor comunitare

Citește și: Turnul Iulius la un pas de aprobare.

Terenul are o suprafață de98.600 mp iar amprenta la sol a clădirilor va ajunge la 25.000 mp. Străzile, aleile pietonale, parcările, platformele etc vor ocupa 44.000 mp iar spațiile verzi aproximativ 30.000 mp. Accesul este asigurat din str. Vișan care face legătură cu șos. Bucium. Amintim că, Alfred Winkler a fost a fost președintele Tribunalului Iași. În perioada interbelică, a ocupat pe rând funcția de șef de secție în cadrul Tribunalului, apoi șef fară secție în cadrul aceleiași instituții.

Pe 25 august 1944, la numai doua zile de la întoarcerea armelor împotriva nemților, Alfred Winkler a fost numit primar al Iașului. La începutul secolului trecut, acesta deținea zeci de hectare în zona Institutului de Psihiatrie „Socola“. O bună parte din teren a fost administrată de spital până la momentul în care moştenitorii, reprezenți atunci de avocatul Vasile Lupu,  au dobândit în instanţă dreptul de proprietate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!